Om BudbilenBudbilen i Roslagen AB

Budbilen i Roslagen AB eller som vi kallas i dagligt tal ”Budbilen”- kort och gott. Företaget har sedan mitten av -90 talet successivt ändrat sin inriktning från att ha varit ett Budbilsföretag som transporterat buduppdrag i Stockholm och över hela landet, förändrats till ett renodlat distributions åkeri.

Idag är Budbilen ett agentföretag åt DB Schenker och utför i huvudsak uppdrag inom deras division Paket med små lätta Skåpbilar. Samtliga uppdrag utgår och lastas från terminalen som är belägen i Lunda Industriområde.

Lunda terminalen är en av dem största terminalerna i Stockholm och som är en stor Hubb i DB Schenkers totala terminalsystem som täcker hela Sverige och möjliggör att gods kan transportteras både ekonomiskt och miljömässigt genom hela landet i ett väl uppbyggt och fungerande nätverk.

Budbilen sysselsätter idag ett tjugotal anställda och själva kontoret beläget i Åkersberga ca 3 mil norr om Stockholm. Där sitter vd tillika ägaren Lars Jonsson och härifrån sköter han all administration såsom ekonomi, personal och fordonshantering.

Budbilen som är anslutet till både BA, Biltransporternasarbetsgivarförbund och BTF, Bilspeditions.